Avtopralnica

 

ROČNA AVTOPRALNICA

V naši avtopralnici vam nudimo kompletno zunanje in notranje čiščenje vašega vozila. Čistimo vsa osebna vozila, terenska vozila, avtodome, lahka tovorna vozila in motorna kolesa.
Kompletno pranje vsebuje temeljito zunanje čiščenje vozila vključno s platišči. Pri tem uporabljamo profesionalne šampone (vsebujejo vosek), pri katerih je pomembna tehnika nanosa in izpiranja. Vozilo čistimo z visokotlačnim čistilcem ter s posebno rokavico, tako, da ne moremo poškodovati laka. S takšnim pranjem z avtomobila odstranimo vse ostanke katrana, smole, insektov ter ostalo umazanijo. Prav tako tudi s platišč. Na koncu vozilo obrišemo, namažemo pnevmatike ter operemo predpražnike.
 
Sledi notranje čiščenje vozila. To vsebuje suho sesanje notranjosti vozila in prtljažnega prostora. Po potrebi izpraznimo pepelnik. Prebrišemo in premažemo armaturno ploščo in ostale plastične dele v avtomobilu. Očistimo vsa stekla in ogledala. V primeru, da ima vozilo usnjene sedeže, le te tudi prebrišemo in namažemo z zaščito za usnje, ki pa hkrati daje usnju tudi sijaj.
S tem je notranje in zunanje čiščenje končano.

 

POLIRANJE

Poliramo lakirane površine, ki so zaradi kakršnih koli zunanjih dejavnikov kakorkoli poškodovane.
Sem sodijo obledela barva, izguba sijaja, različne praske ter razne druge poškodbe na laku (lise,...).

Postopki poliranja so različni glede na stanje vozila in željo stranke. Preden začnemo s poliranje vse ne polirane dele zaščitimo z zaščitnim trakom. Nato se glede na poškodbe laka odločimo za grobost poliranja. Po končanem delu je potrebno vozilo tudi primerno zaščititi. Vozilo tako premažemo s kvalitetnim zaščitnim premazom, ki vsebuje vosek, s katerim dosežemo visok sijaj vozila in pa dolgotrajno zaščito za zunanje dejavnike.

 

POLIRANJE LUČI

Poliramo tudi zbledele oz. motne luči s čimer povrnemo izgled in izboljšamo svetilnost. 

GLOBINSKO ČIŠČENJE

Globinsko čiščenje se lahko izvaja v vseh letnih časih. Z njim dosežemo večjo čistočo in svežino v notranjosti vašega vozila. Globinsko čiščenje je primerno za odstranjevanje madežev kot so polite tekočine, odstranjevanje žvečilnih gumijev, barvni sledovi oblačil, za odstranjevanje neprijetnih vonjav (tobak,...),...
 
Pred samim globinskim čiščenjem celotno vozilo najprej posesamo s suhim sesalcem, tako, da odstranimo večje delce umazanije (kamenčki, pesek, prah,...), Nato začnemo s čiščenjem in sicer od stropa navzdol. Na vse tapicirane dele nanesemo čistilo, jih skrtačimo, nato pa posesamo z globinskim-vodnim sesalcem. Prav tako temeljito očistimo vse plastične dele v vozilu. Kompletno globinsko čiščenje vozila zavzema čiščenje vseh sedežev (vključno z nasloni za glavo ter  roke), stropa, tal (tudi pod sedeži), prtljažnika, tapet na vratih, varnostnih pasov ter čiščenje vseh plastičnih delov v avtomobilu. Seveda pa lahko na vašo željo, očistimo samo željen del notranjosti.
Ko je vozilo globinsko očiščeno in suho, vse plastične dele zaščitimo z zaščitnim premazom, ki pa je na željo stranke mat ali sijaj.