Delovni čas je od ponedeljka do petka: 8:00 - 17:00, sobota 8:00 - 12:00, nedelje in praznike zaprto!

Kakovosten servis za zdravje vašega vozila

Avto klima (servis in polnjenje plina)

Vam je v vozilu prevroče? Se vam sladoled v trenutku stopi, ko vstopite v njegovo kabino? Potem je potreben redni pregled klimatske naprave.Polnjenje klime – avtoklime v vročih poletnih mesecih je zelo dobrodošla. Vožnje v avtomobilu si ne predstavljamo brez hladnega zraka.

Kaj je ključno za brezhibno delovanje avto klime?
Servis klime v avtu priporočamo vsaj na 24 mesecev pri specializiranem serviserju. S tem se boste izognili okvaram, ki jih povzročata neopažena obraba materiala in izguba plina v avto klimi. Redni pregledi in servisi avto klime prihranijo strošek popravila. Na tak način se lahko izognete visokim stroškom servisa avtoklime. 

Avto klimo najbolj uporabljamo poleti. Vendar jo je priporočljivo uporabljati tudi pozimi, saj pomaga klimo ohraniti v dobrem stanju. Na tak način podaljšamo življenjsko dobo avto klimi. Postopek polnjena avto klime traja približno eno uro. S sodobnim aparatom izpraznimo vse kar je v avtoklimi: star plin in olje. Na tak način naredimo vakuum. S tem odstranimo vlago iz sistema avto klime. Na koncu preverimo še tesnost sistema avto klime. Dodamo olje. V sistem avto klime vbrizgamo zadostno količino plina.

Po končanem polnjenju klime v avtu, ponujamo tudi zamenjavo kabinskega filtra ter dezinfekcijo notranjosti vozila. S tem uničimo vse bakterije in neprijetne vonjave. Vonj in zrak v vozilu sta prijetnejša in bolj zdrava.

Pri nas v Avto-Svetek sta vam na voljo dva certificirana serviserja in polnilca avto klime. Obiščite nas in poskrbeli bomo za brezhibno delovanje avtoklime vašega vozila in za prijetno temperaturo v vašem avtomobilu.
Poznamo dve različni vrsti dezinfekcije klime

DEZINFEKCIJA S SPREJEM: je priporočljiva ob vsakem polnjenju klime, razkuži klimatski sistem in odstrani neprijetne vonjave

DEZINFEKCIJA Z OZONOM: je močnejša in bolj natančna dezinfekcija saj obravnava celoten prezračevalni sistem, posebne kapljice prodirajo tja, kjer živijo mikroorganizmi. Odstrani močnejše neprijetne vonjave kot so cigaretni dim, vonj po kislem, ...Za doseganje optimalnih rezultatov in da mikroorganizmi ne morejo rasti, je potrebno čiščenje izvajati vsakih 6 mesecev.

- na voljo imamo novi R1234yf in stari R134a plin
- popravilo klime: menjava kondenzatorja, kompresorja, cevi klime, tesnil ...

Avtomatski menjalnik

Naj vas ne zavede ko pravijo, da v avtomatskem menjalniku ni potrebna menjava olja. Z leti olje izgubi na prožnosti, čistoči in učinkovitosti. To lahko vodi v težave s sistemom in na koncu do menjave celotnega menjalnika. Zakaj je obvezna menjava olja v avtomatskem menjalniku?

Menjava olja v avtomatskem menjalniku s posebno napravo ATF in Tim Eckart metodo. Vzdrževanje avtomatskega menjalnika vključuje redno menjavo olja in filtra menjalnika. Pravzaprav je menjava olja v avtomatskem menjalniku enako pomembna kot menjava motornega olja.

Avtomatski menjalniki imajo predpisan servisni interval menjave olja od proizvajalca. Tudi težje prestavljanje je znak, da je potrebno zamenjati olje v avtomatskem menjalniku, saj lahko v nasprotnem primeru pride do večje obrabe in okvar. Vozilo z avtomatskim menjalnikom je treba ustrezno servisirati. Tudi pri nakupu rabljenega vozila z avtomatskim menjalnikom se je dobro prepričati, da je vozilo servisirano.

Menjava olja ni priporočljiva doma, saj je postopek zahteven in je treba imeti posebno namensko napravo za črpanje starega olja in dolivanje novega. Prav tako je treba biti pazljiv, saj se pri določenih avtomatskih menjalnikih menjava olja izvede postopoma. V avtoservisu Avto-Svetek nudimo kvalitetno opravljeno menjavo olja v avtomatskem menjalniku in servis za vse znamke vozil.
Menjavo olja delamo po metodi »Tim Eckart«, kjer v celoti izpraznimo staro obrabljeno olje in ga zamenjamo z novim oljem v menjalniku, hladilnem sistemu in pretvorniku navora. Ob menjavi olja zamenjamo tudi filter (sito) avtomatskega menjalnika.

Za menjavo olja v avtomatskih menjalnikih uporabljamo sodobno namensko napravo FORTRON AUTOMOTIVE TREATMENTS ATF FLUSH MACHINE FULLY AUTO. Naprava v celoti odstrani staro olje, očisti avtomatski menjalnik in napolni ustrezno količino novega olja. Staro in novo olje se pri tem ne mešata. Pri menjavi olja je priporočljivo izprati tudi vse tlačne kanale. V menjalnik nalijemo posebno čistilno sredstvo, ki očisti ves sistem.

Menjavo olja izvaja naš strokovnjak z ustreznim certifikatom po določenem predpisanem postopku.

Povpraševanje za menjavo olja v menjalniku

Avtooptika

Avtooptika oziroma optična nastavitev podvozja je izraz, ki pomeni nastavitev in prilagoditev podvozja avtomobila, ki zagotavlja brezhibno smer vožnje in vodljivost vozila. Pravilna nastavitev podvozja ima pomembno vlogo pri zagotavljanju lege vozila na cestišču, saj skrajša pot zaviranja, hkrati pa vpliva tudi na prihranek pri porabi goriva in manjšo obrabo pnevmatik.

V kolikor ste pri običajni vožnji z avtomobilom ugotovili, da vozilo samo zavija levo ali desno vam svetujemo, da se nemudoma odpravite k mehaniku, ki bo z ustrezno napravo preveril optično nastavitev podvozja. Priporočamo tudi, da se avtooptika na vozilu preveri, če ste z avtomobilom prevozili npr. robnik cestišča, količek ali pa pri zamenjavi vzmetenja in delov krmilnega sistema.

Zakaj Avto-Svetek?
- odlična lokacija v Ljubljani
- naše vodilo so znanje, izkušnje in iskanje optimalnih rešitev za vaše vozilo
- smo podjetje s strokovno usposobljenimi člani kolektiva
- nudimo optiko za vsa osebna vozila, poltovorna vozila do 3,6M, terenska vozila ter avtodom

Cenik avtooptika

Veliki servis

Veliki servis avta je pomembno opravilo, ker se sestavni deli vozila sčasoma obrabijo. Med njimi je tudi zobati jermen, ki je zelo pomemben del motorja. Prav zaradi obrabe se zobati jermen lahko pretrga, kar povzroči uničenje ventilov, včasih tudi uničenje bata, kar nam povzroči dodatne stroške saj je potrebno zamenjati tudi druge dele motorja. Pri velikem servisu se zamenja komplet zobatega jermena in vodno črpalko, komplet mikro jermena ter hladilno tekočino. Pri velikem servisu ni razlike med dizelskim in bencinskim motorjem, razlika je le, če ima namesto zobatega jermena verižni pogon.

Kdaj nastopi čas za veliki servis, je najbolje preveriti v servis. Vsaka znamka avtomobila ima svoje priporočene servisne intervale, katere je potrebno upoštevati, saj v nasprotnem primeru lahko pride do velikih okvar in s tem velikih stroškov popravil.

Ob izvedbi velikega servisa je priporočljivo opraviti tudi redni servis kjer se opravi menjavo oljnega filtra, kabinskega filtra, zračnega filtra menjavo filtra goriva ter menjavo motornega olja.

Veliki servis vključuje:
menjavo zobatega jermena,
menjavo vodne črpalke,
menjavo mikro jermena,
menjavo napenjalca,
menjavo hladilne tekočine.

Hitri servis

Pregledamo vaš avto in ocenimo stanje vašega vozila.
Hitri servis omogoča, da sproti odpravljate napake in tako podaljšujete življenjsko dobo vozila. Če s pregledom odlašate, je strošek popravila lahko višji, saj s hitrim servisom preprečite večje napake, ki so lahko posledica dalj časa trajajočega zanemarjanja drobnih nepravilnosti.

Servis se opravi glede na prevožene kilometre oziroma število let, odvisno kaj prej nastopi. Mali oz. hitri servis se izvaja glede na priporočila proizvajalca vašega vozila, po navadi 1x letno oz. po servisnih intervalih (na cca 15.000 km).

Hitri servis vključuje:
Menjavo oljnega filtra
Menjavo kabinskega filtra
Menjavo zračnega filtra
Menjavo filtra goriva
Menjavo motornega olja

Spletko