Delovni čas je od ponedeljka do petka: 8:00 - 17:00, sobota 8:00 - 12:00, nedelje in praznike zaprto!

Vulkanizerske storitve Avto Svetek

Vulkanizerske storitve

Vulkanizerji so strokovnjaki, specializirani za delo s pnevmatikami. Njihova naloga je vzdrževati, popravljati in nadomeščati pnevmatike na vozilih. Tukaj je nekaj glavnih storitev, ki jih nudijo:

1. Montaža in Demontaža Pnevmatik: Vulkanizerji zamenjujejo stare ali poškodovane pnevmatike z novimi ali popravljenimi. Pravilna montaža je ključnega pomena za varno vožnjo.

2. Balansiranje in Centriranje: Nepravilno centrirane ali neuravnotežene pnevmatike lahko povzročijo tresenje vozila in hitro obrabo. Vulkanizerji uporabljajo specializirane opreme za zagotavljanje gladke vožnje.

3. Popravilo Pnevmatik: V nekaterih primerih, ko pnevmatika prebode ali ima majhno poškodbo, je mogoče izvesti popravilo namesto zamenjave. To je ekonomična in okolju prijazna možnost.

4. Nasveti in Priporočila: Vulkanizerji svetujejo voznikom o izbiri pnevmatik, pravilnem tlaku, pregledu in vzdrževanju. Njihovo strokovno znanje prispeva k večji varnosti na cesti.


Zakaj Je Vulkanizerstvo Pomembno?

Varovanje Življenja: Pnevmatike so edini stik vašega vozila s cesto. Pravilno vzdrževanje in zamenjava pnevmatik ob pravem času pripomoreta k preprečevanju nesreč.
Izboljšana Učinkovitost: Pravilno centrirane in uravnotežene pnevmatike izboljšajo porabo goriva in zagotavljajo boljšo vodljivost.
Podaljšana Življenjska Doba Pnevmatik: Vulkanizerji lahko pomagajo podaljšati življenjsko dobo pnevmatik z rednim vzdrževanjem in pravilnim tlakom.
Okoljska Ozaveščenost: Popravilo pnevmatik, ko je to mogoče, pomaga zmanjšati odpad pnevmatik in prispeva k trajnosti.
Prihranek Denarja: Redno vzdrževanje pnevmatik in popravilo namesto zamenjave lahko pripomoreta k prihranku denarja.

Vulkanizerji so ključni igralci na področju vzdrževanja vozil in varnosti na cesti. S svojim strokovnim znanjem in opremo skrbijo, da lahko vozniki zaupajo v stanje svojih pnevmatik in s tem v varno vožnjo.

Cenik vulkanizerskih storitev

Hramba pnevmatik

Varna in pravilna hramba gum
Za ohranjenost in daljšo življenjsko dobo pnevmatik je izredno pomembna ustrezna hramba le-teh. Kadar pnevmatike hranimo sami, moramo biti pozorni na prostor hrambe, pravilen položaj shranjevanja in vse ostale dejavnike, ki lahko vplivajo na slabšanje gumene zmesi.

Pravilna lega shranjevanja pnevmatik na platiščih je v horizontalnem položaju (na boku – ena na drugo) ali obešanje pnevmatik s platišči na kavlje. V kolikor uporabljate vodoraven položaj shranjevanja, vam priporočamo da jih vsaj enkrat mesečno preložite in tako preprečite defekt pnevmatike, ki se nahaja na dnu. Guma na platiščih mora biti polnjena na priporočen tlak, saj ji tako povečamo odpornost.

Hranimo vse vrste gum samo za vas
Prostor shranjevanja mora biti hladen, suh in temen, temperatura prostora pa mora biti konstantna, saj se pnevmatika zaradi prevelikih temperaturnih razlik v prostoru poškoduje veliko hitreje. Gume hranimo proč od kemičnih snovi, topil, goriv in mazil!

Cenik hrambe pnevmatik

Spletko